Mandle BIO
Již po mnoho tisíciletí jsou Mandle velmi oblíbenou a lahodnou pochutinou a ingrediencí. Jsou ale také lékem, bohatým přírodním zdrojem látek, nezbytných pro naše zdraví.Jedná se o jádro semena mandloně obecné, obdařené velice tvrdou skořápkou.
Mandle obsahují velký podíl minerálů- mají vysoký obsah draslíku, zinku, železa, vápníku a hořčíku. Stejně tak v nich najdeme řadu nezbytných vitaminů, např. vitamin E a vitaminy skupiny B (riboflavin, thiamin, kyselina listová). Obsahují také velký podíl nenasycených mastných kyselin. Dále v nich najdeme pro zažívací trakt prospěšnou vlákninu, cenné bílkoviny a menší množství cukrů.
Vysoký obsah hořčíku v mandlích je prospěšný pro pružné a lesklé vlasy, pevné nehty a zdravě vyhlížející pleť, tento účinek je navíc posílen vitaminy skupiny B a zinkem. Hořčík také napomáhá lepšímu vstřebávání vápníku, kterého je v mandlích též vysoké množství. Dále je mandlím přisuzován příznivý účinek na srdce a krevní oběh. Obsahované látky dokáží snižovat hladinu cholesterolu v krvi a upravovat krevní tlak. Účinek antioxidantů navíc chrání naše cévy a srdce před degenerací a předčasným stárnutím, navíc jsou považovány za přírodní prevenci rakoviny.
Obsah: 100g
Země původu: Španělsko