Co nabízíme

Klíče ke zdraví Vám nabízí aromaterapeutickou kosmetiku, éterické a rostlinné oleje, bylinné čaje od bylinářů Pavla Váni a Ing. Jiřího Janči, široký výběr BIO čajů, ekologické hračky a nádobí pro děti, ekodrogerii Ecover, knížky nejen z Knihovničky Meduňky, Feng Shui a spoustu tipů na dárky co pohladí tělo i duši.

Podporujeme

podporujeme nadační fond Zdeňky Žádníkové a Prodej produktů se značkou regionální produkt

Novinky


DĚKUJEME VÁM, MOC SI TOHO VÁŽÍME.


Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat…


Všechny články
Facebook

Lifefood Chocolate 80% cacao BIO

70g
Cena: 70 Kč

 

Čistá vysokoprocentní čokoláda ochucená jemnou přírodní vanilkou.

Bez mléčných produktů a rafinovaného cukru, ale nikoli hořká.

Jedinečná a nezapomenutelná chuť


 

Složení:  kakaové máslo bio, kakaový prášek bio, raw sirup z agáve bio, mletá vanilka bio; obsah kakaové sušiny nejméně 80%

Obsah: 70g

Živá čokoláda

Čokoláda patří mezi nejoblíbenější jídla na světě a řada lidí západního světa si neumí život bez ní ani představit.

Je nejčastějším dárkem, vyhledávaným antidepresivem i potěšením pro všechny smysly.

Bohužel ale nepatří mezi právě nejzdravější potraviny a má to své důvody.

V dnešní době se totiž běžná čokoláda vyrábí z pražených kakaových bobů jejich kapalněním, mletím a posléze smícháním s rafinovaným cukrem, sojovým lecitinem, mléčnými produkty a ztuženými tuky a řadou dalších ne zcela vhodných přísad.

U dražších čokolád se jedná v lepším případě „pouze“ o lecitin a cukr.

Tak či onak se jedná o kalorickou potravinu způsobující u řady lidí akné, alergické reakce či psychické závislosti.

Vždy a bezvýhradně tomu však tak být nemusí.

Umíte si představit čokoládu, která by byla výživná, chutná a přitom bez všech zmíněných negativních aspektů?

Zní to jako fantazie, ale živá čokoláda taková je.

Základním rozdílem oproti běžným čokoládám je, že je vyráběná z nepraženého kakaa.

Všechny kakaové součásti, které obsahuje, se vyrábí z nepražených kakaových bobů, díky čemuž se v čokoládě zachovají veškeré výživné hodnoty, kterými semena plodů kakaovníku Theobroma Cacao (řecky Pokrm bohů) oplývají.

Nepražené kakaové boby jsou výjimečně komplexní potravinou a řadí se do kategorie tzv. ‚superfoods‘ neboli super-potravin.

Jsou zejména významným zdrojem hořčíku a organické síry v přírodě, přičemž právě hořčík je považován za jeden z nejvíce nedostatkových prvků v současné běžné stravě.

Kromě toho jsou zdrojem velmi širokého spektra dalších minerálů a vitamínů.

Podle vědeckých výzkumů je kakao jednou z plodin nejbohatších na antioxidanty,obsah flavonoidních antioxidantů v kakau je přibližně 10%, což je 3x více než v zeleném čaji a 20x více než v praženém běžně dostupném kakaovém prášku.

Antioxidanty v nepraženém kakau jsou vysoce stabilní a snadno vstřebatelné pro lidský organismus.

Kakao dále obsahuje velké množství neurotransmitterů - látek ovlivňujících nervovou soustavu.

Díky tomu má povzbuzující účinky na lidský organismus a celkovou náladu.

Řada těchto důležitých látek se bohužel znehodnocuje nebo zcela likviduje při pražení, což je běžná součást procesu zpracování kakaových bobů k výrobě čokolády.

Čokoláda z nepraženého kakaa však v sobě obsahuje všechny tyto látky v nezměněné podobě.

Další devizou živé čokolády je fakt, že neobsahuje rafinovaný cukr.

Je slazena sirupem z agáve, zpracovávaným při nízké teplotě.

Sirup z agáve má díky obsahu fruktózy velmi nízký glykemický index a je takpřijatelným sladidlem pro diabetiky.

Výsledné hodnoty glykemického indexu u čokolády slazené sirupem z agáve jsou díky němu velice nízké a čokoláda je tak poměrně bezpečnou sladkostí, a to vše bez umělých či rafinovaných sladidel.

Čokoláda dále neobsahuje žádné mléčné produkty, přidané tuky ani sojové přísady.

Přesto to není čokoláda hořká.

Je vyrobena pouze z vysoce kvalitních čistě přírodních a nerafinovaných ingrediencí v bio kvalitě zpracovávaných při teplotě nižší než 45°C, díky čemuž se zachovávají všechny nutriční hodnoty beze změny.

Při samotné výrobě čokolády teplota nikdy nepřesahuje 40°C.

Je vyráběna ručně, s péčí a láskou, kterou nemůže průmyslová strojová výroba nahradit.

Jedná se tak o skutečně živou a opravdovou čokoládu plnou živin, energie a dobré nálady.

Je to jediná čokoláda, která nadchne chuťové buňky a nezanechá špatné svědomí.

Vyrobeno z přirozeně bezlepkových surovin.

Neobsahuje žádné emulgátory, pojiva, přídavné ani jiné chemické látky.

 

Přihlašování

Nobilis Tilia

biofaze

 

CPK_normal

apotheke 

bio zebra