Snídaňové směsi od Iswari jsou unikátní tím, že jsou živou stravou („raw“) - jejich ingredience nebyly nikdy zpracovány při vyšší teplotě než 42 st. C. Zachovávají si tak plnohodnotné nutriční složení jako původní plodiny. Kromě toho obsahují superpotraviny (superfoods), což jsou potraviny s mimořádnými nutričními kvalitami. Směsi od Iswari jsou mírně doslazeny kokosovým cukrem. To je chuťově velmi lahodné nerafinované sladidlo s karamelovým nádechem a nízkým glykemickým indexem (GI = 35), obsahující vysoké množství minerálů.
Směs obsahuje vysoký podíl pomalu stravitelných sacharidů a dodá tak energii na dlouhou dobu, aniž by nadměrně zatěžovala tělo nezdravými cukry (glykemický index cca 40). Díky jedinečné receptuře je směs nejen opravdu zdravá, ale i velmi chutná.
POUŽITÍ: 4 velké polévkové lžíce zalijte teplým (do 42 st. C) rostlinným či běžným mlékem anebo vodou. Zamíchejte a čekejte 2 min. Přidejte plátky čerstvého ovoce (banán, jahody, jablko, apod.). Lze dosladit sirupem z agáve či kokosovým cukrem. Směs lze přisypat do jiné, např. cereální kaše a zvýšit tak její nutriční hodnotu, přidat do jogurtu, apod.
SLOŽENÍ: pohanková krupice, zlatý len mletý, mandlová mouka, prášek z nepraženého kakaa, lucuma, kokosový cukr
Pohanka:
Obsahuje vysoké množství pomalu vstřebatelných sacharidů a dále bílkoviny s komplexnějším složením než obiloviny. Kyselina citrónová, jablečná a šťavelová napomáhá trávení. Pohanka je rovněž bohatá na v. sk. B a minerály (draslík, hořčík, fosfor, železo, vápník, ad.).
Zlatý len:
Lněné semínko je bohatým a oblíbeným zdrojem nenasycených mastných kyselin Ω 3. Len rovněž obsahuje mnoho vlákniny.
Mandlová mouka:
Jemně rozemleté mandle. Snižují kyselost organismu, obsahují antioxidanty, bílkoviny, vlákninu, minerály (vápník, hořčík, draslík, zinek, ad.), v. E, v. sk. B (biotin, riboflavin, niacin), kys. listovou.
Lucuma:
Ovoce z Peruánských And. Patří mezi dnes zapomenuté plodiny, přestože kdysi bývala ceněnou potravinou Inků. Má lahodnou chuť podobnou karamelu a vanilce. Je bohatá na pomalu vstřebatelné sacharidy, minerály (vápník, železo, fosfor), beta-karoten a v. B3 (snižuje cholesterol, pomáhá využít energetické zdroje, přispívá k dobrému stavu kůže).
Nepražené kakao:
Extrémně bohaté na antioxidanty, dále obsahuje enzymy dobré nálady (např. anandamidy) a minerály (hořčík, železo, síru, chrom, mangan, zinek).
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energie 429,6 kcal/1798 kJ
Proteiny 14,00 g
Tuky 21 g
Sacharidy 50,40 g
Vláknina 21,60 g
360g
CZ - BIO - 001