Snídaňové směsi od Iswari jsou unikátní tím, že jsou živou stravou („raw“) - jejich ingredience nebyly nikdy zpracovány při vyšší teplotě než 42 st. C. Zachovávají si tak plnohodnotné nutriční složení jako původní plodiny. Kromě toho obsahují superpotraviny (superfoods), což jsou potraviny s mimořádnými nutričními kvalitami. Směsi od Iswari jsou mírně doslazeny kokosovým cukrem. To je chuťově velmi lahodné nerafinované sladidlo s karamelovým nádechem a nízkým glykemickým indexem (GI = 35), obsahující vysoké množství minerálů.
Směs obsahuje vysoký podíl pomalu stravitelných sacharidů a dodá tak energii na dlouhou dobu, aniž by nadměrně zatěžovala tělo nezdravými cukry (glykemický index cca 40). Díky jedinečné receptuře je směs nejen opravdu zdravá, ale i velmi chutná.
POUŽITÍ: 4 velké polévkové lžíce zalijte teplým (do 42 st. C) rostlinným či běžným mlékem anebo vodou. Zamíchejte a čekejte 2 min. Přidejte plátky čerstvého ovoce (banán, jahody, jablko, apod.). Lze dosladit sirupem z agáve či kokosovým cukrem. Směs lze přisypat do jiné, např. cereální kaše a zvýšit tak její nutriční hodnotu, přidat do jogurtu, apod.
SLOŽENÍ: pohanková krupice, zlatý len mletý, mandlová mouka, maca, moruše, jahody (sušené mrazem), kokosový cukr
Pohanka:
Obsahuje vysoké množství pomalu vstřebatelných sacharidů a dále bílkoviny s komplexnějším složením než obiloviny. Kyselina citrónová, jablečná a šťavelová napomáhá trávení. Pohanka je rovněž bohatá na v. sk. B a minerály (draslík, hořčík, fosfor, železo, vápník, ad.).
Zlatý len:
Lněné semínko je bohatým a oblíbeným zdrojem nenasycených mastných kyselin Ω 3. Len rovněž obsahuje mnoho vlákniny.
Mandlová mouka:
Jemně rozemleté mandle. Snižují kyselost organismu, obsahují antioxidanty, bílkoviny, vlákninu, minerály (vápník, hořčík, draslík, zinek, ad.), v. E, v. sk. B (biotin, riboflavin, niacin), kys. listovou.
Maca:
Po tisíce let Inkové užívali kořen maca jako zdroj výživy a prostředek na zvýšení sexuálního zdraví, potence a životní síly. Dle legend ho konzumovali bojovníci Inků před bitvami, aby měli sílu vyrovnat se s psychicky náročnou situací v boji a měli zakázáno maku pojídat po bitvě, aby nadměrně neobtěžovali ženy na dobytých územích. Tento kořen roste až do nadmořské výšky 4 000 m v peruánských Andách.
Moruše:
Sladké bobulovité ovoce s vysokým obsahem vit. C, železa, vápníku a bílkovin. Díky mnoha pozitivním účinkům na zdraví se řadí mezi superfoods.
Jahody:
Sušené jahody v prášku v lyofilizované formě (sušené mrazem) si zachovávají mimořádně plnou chuť čerstvých jahod a maximum původních nutričních hodnot čerstvého ovoce. Lyofilizace je nejkvalitnější způsob konzervace (původně vyvinutý pro armádu za účelem konzervace vakcín v klimaticky nestálém prostředí). Lyofilizované ovoce je lehké, velmi křehké a má přirozené intenzivní aroma a chuť.
Nutriční hodnoty ve 100 g:
Energie 371 kcal/1553 kJ
Proteiny 12,60 g
Tuky 13,80 g
Sacharidy 56,50 g
Vláknina 11,80 g
CZ - BIO - 001