Černý sezam je chuťově o něco výraznější než světlý. Je vynikající na pečivu, v jogurtech a müsli, na kaších, v chlebu, ve smažených asijských pokrmech a marinádách na maso. Je také vhodnou ingrediencí při výrobě omáček, dresinků, polévek nebo jako přídavek do salátů a mnoha dalších pokrmů.
Složení:
- sezam černý neloupaný
- může obsahovat stopy mléka a skořápkových plodů
Příprava:
- Sezamová semínka můžeme konzumovat přímo (nutno však důkladně rozkousat), lehce opražená, případně namletá.
Výživové údaje ve 100g výrobku:
Energetická hodnota | 2634kJ/636kcal |
Tuky | 49,7g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 7,0g |
Sacharidy | 23,5g |
- z toho cukry | 0,3g |
Bílkoviny | 17,7g |
Vláknina | 11,8g |
Sůl | - |
Vápník | 975,0mg |
Obsah: 100g