Mouka bez lepku.
Mouka je bezlepková, vhodná na přípravu slaného pečiva, placek i nejrůznějších sladkých moučníků či sušenek. Mouku lze použít na vaření a pečení v bezlepkové kuchyni, hodí se také jako příměs do běžné mouky na zvýraznění chuti běžných pokrmů.
Recept pro inspiraci: Pohankové kokosové rohlíčky
- Na vále spojíme 300 g pohankové mouky, 125 g másla, 100 g jemného třtinového cukru, 1 vejce a 125 g kokosu. Můžeme přidat trochu mléka dle požadované konzistence, dochutíme lžící rumu. Z těsta tvarujeme rohlíčky, pečeme je na vymazaném plechu. Po upečení lehce pocukrujeme.
Složení:
- mletá loupaná pohanka
Příprava:
- Mouku můžete využít v jakémkoli receptu místo běžné mouky, můžete ji také použít ke zjemnění či zahuštění omáček, polévek či zeleninových pokrmů.
Výživové údaje ve 100g výrobku:
Energetická hodnota | 1428kJ/343kcal |
Tuky | 1,9g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,4g |
Sacharidy | 81,4g |
- z toho cukry | - |
Bílkoviny | 10,5g |
Vláknina | 3,7g |
Sodík | <0,1g |
Obsah: 400 g