Mouka hladká bez lepku.
Čirok je jednou z nejstarších bezlepkových obilnin, v celosvětové produkci je pátou nejpěstovanější obilovinou. Pro svou neutrální chuť a výborné pečící vlastnosti je ideální surovinou pro přípravu bezlepkového pečiva. Někdy se mu přezdívá „pšenice celiaků“.
Složení:
- čirok 100%
Příprava:
- Mouku můžeme využít na přípravu bezlepkových pokrmů nebo jako náhradu části pšeničné mouky při kuchyňských úpravách běžných pokrmů. V jakémkoliv receptu je možné nahradit až 60 % běžné mouky moukou z čiroku.
Výživové údaje ve 100g výrobku:
Energetická hodnota | 1459kJ/347kcal |
Tuky | 1,9g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,25g |
Sacharidy | 72,4g |
- z toho cukry | - |
Bílkoviny | 10,2g |
Vláknina | 5,4g |
Sůl | <0,05g |
Obsah: 400 g