Co nabízíme

Klíče ke zdraví Vám nabízí aromaterapeutickou kosmetiku, éterické a rostlinné oleje, bylinné čaje od bylinářů Pavla Váni a Ing. Jiřího Janči, široký výběr BIO čajů, ekologické hračky a nádobí pro děti, ekodrogerii Ecover, knížky nejen z Knihovničky Meduňky, Feng Shui a spoustu tipů na dárky co pohladí tělo i duši.

Podporujeme

podporujeme nadační fond Zdeňky Žádníkové a Prodej produktů se značkou regionální produkt

Novinky

DĚKUJEME VÁM, MOC SI TOHO VÁŽÍME.


www.krelovskykastanek.cz      www.bio-mesicnik.cz  www.domacihomeopatie.cz


1. V pravé části stránek si vyberte kategorii zboží, která Vás zajímá.  Pokud chcete rychleji najít zboží a znáte jeho…


Všechny články
Facebook

Víme, co jíme aneb Průvodce „Éčky“ v potravinách

T. Vrbová
Cena: 189 Kč

 

Kniha obsahuje skutečně podrobný popis všech povolených přídatných látek v potravinách včetně možného zdravotního dopadu jejich konzumace. Dozvíte se také, jak a proč se používají různé skupiny přídatných látek a jak se výrobcům daří nás konzumenty "ošidit". Naleznete tu i jednostránkový seznam všech Éček spolu s jejich hodnocením a kartičku kontroverzních látek do peněženky na vystřižení.

Ukázka z knihy:

Někteří odborníci se domnívají, že dětská hyperaktivita může být zhoršována či dokonce i vyvolána potravinářskými aditivy - zejména některými barvivy, konzervačními činidly a aromaty. Role aditiv je kontroverzní a některé dřívější studie ji nepotvrdily (FDA roli aditiv v rozvoji dětské hyperaktivity zcela popírá). Část lékařů a odborné veřejnosti však věří, že zde existuje určité spojení. Novější studie existenci tohoto spojení podporují.

Velmi zajímavý výzkum proběhl ve Spojených státech. Na 803 veřejných školách v New Yorku byl postupně upraven jídelníček žáků, kteří ve škole snídají a obědvají. Posléze se hodnotily výsledky žáků v každoročních celostátních standartizovaných testech. Snížení podílu cukru, syntetických barviv a aromat a dvou syntetických antioxidantů (E 320 - BHA a E 321 - BHT) ve školním jídelníčku během čtyř let vedlo k průměrnému zlepšení o 16 %. Testy jsou hodnoceny tak, že výsledná známka v procentech udává relativní úspěšnost studenta oproti ostatním: získá-li student například 40 %, pak se umístil lépe než 40 % všech studentů v USA, ale hůře než 60 % studentů. Před změnou jídelníčku byla průměrná známka školáků v New Yorku 40 % a ta se rok od roku neměnila více než o jedno či dvě procenta. První rok (1979 – 1980) byl omezen obsah cukru v jídle na nejvýše 11 % a přestala se používat dvě syntetická barviva. Po půl roce této stravy stoupla průměrná známka studentů o 8 %! V dalším roce se přestala používat veškerá syntetická barviva a také všechny potraviny aromatizované syntetickými aromaty. Průměrná známka stoupla o 4 %. Příští rok neproběhly žádné další změny v jídelníčku a průměrná známka zůstala víceméně stejná (poklesla o 0,4 %). V posledním roce studie byly eliminovány potraviny obsahující BHA a BHT. Průměrná známka stoupla o další 4 %...

Přihlašování

Nobilis Tilia

biofaze

 

CPK_normal

apotheke 

bio zebra