Mlýnský obilný výrobek.
Lehce stravitelný, se skvělou chutí. Nahradí rýži, kuskus i těstoviny. Vhodný na kaše i do salátů. Bulgur je předvařená, nalámaná tvrdá pšenice. Zrno se vyčistí, uvaří, usuší a podrtí na menší kousky. Hodí se k přípravě kaší, příloh a jako základ zeleninových jídel, používá se i jako součást salátů místo rýže.
Složení:
- Pšenice - hrubě mletá.
- Může obsahovat stopy celeru.
Příprava:
- Bulgur důkladně propláchněte, zalijte vařící vodou (poměr 2:1, voda : bulgur), přidejte sůl a kapku oleje. Povařte 2 minuty a dalších 20 min nechte dojít.
Výživové údaje ve 100g výrobku:
Energetická hodnota | 1503kJ/359kcal |
Tuky | 2,3g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3g |
Sacharidy | 76,7g |
- z toho cukry | - |
Bílkoviny | 10,8g |
Sůl | 0,02g |
Obsah: 500g